Καλωσόρισμα

Αυτός ο τόπος προσφέρει πλούσια επιστημονική ενημέρωση πάνω σε θέματα ψυχικής υγείας και όχι μόνο! Θα βρείτε άρθρα που αφορούν την ψυχιατρική, την ψυχολογία, την αυτογνωσία και την αυτοανάπτυξη.
Επιπλέον θα διαβάσετε αποσπάσματα από αληθινές ανθρώπινες ιστορίες, που περιγράφουν γλαφυρά το ταξίδι της ψυχής μέσα από τον πόνο και το σκοτάδι προς το φως και τη γαλήνη. Τέλος δίνει τη δυνατότητα επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων πάνω σε συναφή θέματα. Εύχομαι η περιήγησή σας να είναι χρήσιμη και ενδιαφέρουσα. Δεκτές παρατηρήσεις, ερωτήσεις και προτάσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Oι πληροφορίες που παρέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τη γνωμάτευση και τη θεραπεία του ειδικού!

Τι είναι η Ψυχοσύνθεση


Η Ψυχοσύνθεση είναι μια ψυχολογική θεωρία και πρακτική, που αναπτύχθηκε από την ψυχανάλυση και εξελίχθηκε στην Ανθρωπιστική-Υπαρξιακή ψυχολογία και ακολούθως στην Υπερπροσωπική ψυχολογία. Εμπνευστής της ο Ιταλός ψυχίατρος Roberto Assagioli (1888-1974). Φίλος του C.G. Jung και μέλος της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Εταιρείας, ο Assagioli απομακρίνθηκε σταδιακά από τη φροϋδική σκέψη, που θεωρούσε δύσκαμπτη και περιορισμένη, σε σχέση με την ευρύτητα και πολυπλοκότητα του ανθρώπινου ψυχισμού.
Κεντρική και προτότυπη θέση της Ψυχοσύνθεσης είναι ότι την αναλυτική φάση της ψυχοθεραπείας πρέπει να ακολουθεί μιά συνθετική, που να στοχεύει στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού.

13/1/09

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ : ΕΝΑΡΞΗ ΚΥΚΛΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ




Την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009
( 17.00-18.00) αρχίζει μια σειρά επτά εβδομαδιαίων μαθημάτων που παρουσιάζει ο ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής Γιάννης Αυγουστάτος με γενικό θέμα :
"Ο ρόλος της Οικογένειας στην εκδήλωση και την πορεία των ψυχικών διαταραχών".

Τα μαθήματα αυτά εντάσσονται στο πρόγραμμα του 2ου κύκλου του Λαϊκού Πανεπιστημίου Αγίας Παρασκευής και πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Αγ.Παρασκευής (Νεαπόλεως 7). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Επιμέρους θέματα που θα εξεταστούν :

-Ψυχική ασθένεια και κοινωνικό στίγμα

-Οι μύθοι για τις ψυχικές διαταραχές

-Τα προβλήματα των παιδιών με γονέα που πάσχει από σοβαρή ψυχική διαταραχή

-Παιδιά χωρισμένων γονιών και ψυχική υγεία

-Ο ρόλος του πατέρα στη σύγχρονη οικογένεια

-Συμβουλές για να έχουμε ψυχικά υγιή παιδιά

-Η τέχνη της οικογενειακής ψυχικής υγείας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα,
πολύ ενδιαφέρουσα η ιστοσελίδα σας, αλλά και τα μαθήματα που ξεκινάτε. Με ενδιαφέρει η παρακολούθησή τους, και θέλω να ρωτήσω είναι κάθε Τρίτη πέντε με έξι το απόγευμα?
ευχαριστώ