Καλωσόρισμα

Αυτός ο τόπος προσφέρει πλούσια επιστημονική ενημέρωση πάνω σε θέματα ψυχικής υγείας και όχι μόνο! Θα βρείτε άρθρα που αφορούν την ψυχιατρική, την ψυχολογία, την αυτογνωσία και την αυτοανάπτυξη.
Επιπλέον θα διαβάσετε αποσπάσματα από αληθινές ανθρώπινες ιστορίες, που περιγράφουν γλαφυρά το ταξίδι της ψυχής μέσα από τον πόνο και το σκοτάδι προς το φως και τη γαλήνη. Τέλος δίνει τη δυνατότητα επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων πάνω σε συναφή θέματα. Εύχομαι η περιήγησή σας να είναι χρήσιμη και ενδιαφέρουσα. Δεκτές παρατηρήσεις, ερωτήσεις και προτάσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Oι πληροφορίες που παρέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τη γνωμάτευση και τη θεραπεία του ειδικού!

Τι είναι η Ψυχοσύνθεση


Η Ψυχοσύνθεση είναι μια ψυχολογική θεωρία και πρακτική, που αναπτύχθηκε από την ψυχανάλυση και εξελίχθηκε στην Ανθρωπιστική-Υπαρξιακή ψυχολογία και ακολούθως στην Υπερπροσωπική ψυχολογία. Εμπνευστής της ο Ιταλός ψυχίατρος Roberto Assagioli (1888-1974). Φίλος του C.G. Jung και μέλος της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Εταιρείας, ο Assagioli απομακρίνθηκε σταδιακά από τη φροϋδική σκέψη, που θεωρούσε δύσκαμπτη και περιορισμένη, σε σχέση με την ευρύτητα και πολυπλοκότητα του ανθρώπινου ψυχισμού.
Κεντρική και προτότυπη θέση της Ψυχοσύνθεσης είναι ότι την αναλυτική φάση της ψυχοθεραπείας πρέπει να ακολουθεί μιά συνθετική, που να στοχεύει στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού.

4/1/13

ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΝΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ


    • Στα πλαίσια των μαθημάτων της 2ης περιόδου του  Λαϊκού Πανεπιστημίου Αγίας Παρασκευής θα παρουσιαστεί σε οκτώ εβδομαδιαία μαθήματα το σεμινάριο :

      ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΝΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ

      Έναρξη   Πέμπτη 10 Ιανουαρίου  2013  και κάθε Πέμπτη μέχρι και  28 Φεβρουαρίου
      Ώρα : 19.00-20.00

  • Θα εξεταστούν τα κάτωθι θέματα :

    - Τα διαφορετικά πρόσωπα του πένθους
    -Τα πέντε στάδια του πένθους
    - Περιπεπλεγμένο πένθος
    -Το πένθος σε ανίατες αρρώστιες
    -Αυτοκτονία και οι επιπτώσεις της
    -Μετατραυματικό στρες
    -Ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης
    -Η συμβολή του πένθους στην αναπτυξιακή διαδικασία
    -Οδηγός επιβίωσης από το πένθος και την απώλεια
    -Μπορεί η απώλεια να κρύβει ευκαιρίες;
    -Περιθανάτιες εμπειρίες και η σημασία τους

    Οι παρουσιάσεις γίνονται στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής , Νεαπόλεως 7, στα πλαίσια των μαθημάτων του Δημοτικού Λαϊκού Πανεπιστημίου Αγίας Παρασκευής.
    Είσοδος ελεύθερη

    Διεύθυνση εκδήλωσης : https://www.facebook.com/events/379336355489427/?ref=ts&fref=ts